berezka_gr

Фратрия набор 2009 гостува на отбора на Олимпик

В 4-ти кръг на ЗГ Варна, Фратрия набор 2009 гостува на отбора на Олимпик на базата на НСБ „Спорпалас“.
Фратрия започна мача по-активно от съперника си, развиваше много добре атаките си основно през фланговите. Това даде своя резултат към средата на първото полувреме, когато Мартин Томов стреля от границата на наказателното поле и порази долния десен ъгъл на вратата на Олимпик, за да открие резултата в срещата.
Фратрийци продължиха да налагат своего темпо в мача, така след поредна атака по фланга, Борис Ефтимов след двойно подаване в наказателното поле покачи преимуществото на Фратрия на 0:2.
Към края на първото полувреме, наще момчета получиха правото да изпълнят наказателен удар, след като съперника наруши правилата в собственното наказателно поле. Зад топката застана Борис Стефанов, но за съжеление вратаря на Олимпик показа хладнокъвие до края на епизода и успя да отрази удара на Боби Стефанов.
В сами край на полувремето, Олимпик също получиха правото да изпълнят дузпа. Вратаря на Фратрия, Радостин Дунков не отсъпи на колегата си на противоположната врата, като също спасява дузпата, след което отразява и добавката на играча на Олимпик.
Така приключва първото полувреме при резултата 0:2 за Фратрия.
През втората част играта се изравни, като отбора на Олимпик успя да върни едно попадение след открадната топка в центъра на терена и разви своя контраатака. Това вдъхна кураж на отбора домакин.
Момчетата на треньора Деян Генчев, успяха да изравнят резултата след статично положение.
До края на срещата нов гол не падна и двата отбора си поделиха точките.
Краен резултат: Олимпик – Фратрия 2:2
„Момчетата започнаха мача много добре, опитаха да наложат добро темпо и динамика на мача, което даде своя резултат. През втората част с оглед резултата нащо тепмо в играта спадна, за което бяхме наказани от противника. Няма да крия, че остана доза горчивина в момчетата и треньорския щаб след таково развитие на срещата. Ще анализираме наща игра и ще направим изводи“ – бяха думите на старши треньора Евгений Луценко.